Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Máte ho dostatočne dlhé? Buďte originálni a zložití
Zdielať na

Máte ho dostatočne dlhé? Buďte originálni a zložití

Jedna, dva, tri, štyri päť. I love you, alebo password. Súvis medzi týmito výrazmi je v ich neoriginalite. Ide totiž o heslá, aké si ľudia často zadávajú na rôznych kontách, či v telefónoch. Nepremyslené a nebezpečné pre autora hesiel a obzvlášť zábavné pre hackerov. Nebavte ich aj vy!

Heslá od mailových schránok sú hlavne na to, že ich obsah má súkromný charakter, ktorý si chce majiteľ chrániť. Jednoduché názvy vám však nepomôžu. Americký server SplashData zistil, že ľudia si naozaj dávajú jednoduché, niekedy až hlúpe heslá.

Vtipné heslá

Niekedy sa až zastavuje rozum, akí neopatrní sú užívatelia. Hackeri z toho majú ohromnú zábavu a ako výsmech zverejnili rebríček najhlúpejších hesiel. Na prvom mieste sa nachádza slovo password (heslo), druhé a tretie miesto obsadili navzájom veľmi podobné 123456 a 12345678. Medzi obľúbené heslá patria aj zvieratká, športy a frázy typu I love you - teda milujem ťa. Stále populárne sú aj dátumy narodenia. Do svojho hesla ich zahŕňa asi 17 % respondentov z celého sveta.

Tak, ako každý rok prináša novinky v rôznych oblastiach, tohtoroční skokani v kategórii heslá sú: Ježiš, Ninžda,  mustang, a heslo1. No nie je to vtipné? Buďte v tomto radšej vážni, zložití a hlavne originálni!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články