Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Moderná škola. Takto by mala vyzerať...
Zdielať na

Moderná škola. Takto by mala vyzerať...

Časy, keď sa učivo písalo na tabuľu a poznámky počas hodiny diktoval učiteľ, sú dávno preč. Pri súčasných technológiách vyzerá vyučovacia hodina úplne inak. A takto by mala vyzerať o niekoľko rokov...

Moderná škola budúcnosti otvorila dvere žiakom aj učiteľom a predstavila posledné vychytávky trhu. Alternatívne didaktické pomôcky, virtuálne triedy, videokonferencie a veľa ďalšieho patrí k zatiaľ nie bežným, ale v budúcnosti nevyhnutným zlepšovákom pre štúdium. Napríklad taká hodina fyziky už nikdy nebude len o poučkách a vzorcoch. "Môžeme sledovať enviromentálne charakteristiky napríklad senzorom počasia," uviedol Miroslav Staněk, metodik experimentálnej výuky.

Základné zručnosti žiaka sa menia

Medzi základné zručnosti žiaka už nepatrí len čítať, písať, počítať, ale aj skúmať, vyjadrovať sa a zdieľať. K tomu im má pomôcť interaktívna tabuľa. "Môže to byť využité na 1. až 4. stupni, hocikde...," hovorí Peter Zvarík, prezentujúci.

Stačí jeden klik

Lepšie a jednoduchšie bude v budúcnosti aj sledovanie žiakov počas vyučovania. "Jedným klikom viem riadiť tú prácu, premietať pracovné plochy všetkým ostatným a viem mu prácu zablokovať," uviedol Peter Mäsiar zo základnej školy J. A. Komenského v Bratislave. Jednoduché učenie na pár klikov, či vzdelávanie na diaľku by nebolo možné zrealizovať bez patričného vybavenia. Modernizáciou už prešlo pár škôl na Slovensku a výsledky sú viac než pozitívne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články