Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
DOKUMENT. Ufóni navštevujú Zem ako turisti, pripúšťa vláda
Zdielať na

DOKUMENT. Ufóni navštevujú Zem ako turisti, pripúšťa vláda

Veľká Británia čiastočne sprístupnila svoje archívy so správami a výsledkami vyšetrovania týkajúcich sa UFO. Jedna zo zaujímavých správ, ktorú v roku 1995 vypracoval agent tajných služieb, špekuluje o tom, že motívmi možných návštev mimozemšťanov na Zemi sú buď vojenské dôvody, alebo snaha sledovať vývoj vedy, alebo turizmus...

UFO na návšteve?

Podľa ďalšej správy "humanoidov" zazrel aj istý vlastník hotela vo Walese. S informáciou o pristátí UFO sa následne obrátil aj na svojho poslanca.

Iný prípad sa zaoberá tým, ako policajt údajne zazrel UFO nad štadiónom londýnskeho futbalového klubu Chelsea. Ďalší sa týka návštevy trojice "mužov v čiernom" s osobou, ktorá tvrdila, že s UFO sa stretla v oblasti Lincolnshire na východe Anglicka.

Realita a Akty-X

Medzi zverejnenými 25 dokumentami je aj rozsiahla správa z doby vlády premiéra Tonyho Blaira o politike týkajúcej sa UFO. Podľa zamestnanca zvláštneho oddelenia pre UFO, ktoré však v roku 2009 skončilo svoju existenciu, je prehnané, keď si ľudia predstavujú že pracovisko zahŕňalo špeciálne vedecké tímy rozmiestnené po celej krajine.

Bežná práca sa vraj dosť líšila od napríklad známeho seriálu Akty-X a práce agentov Muldera a Scullyovej, podľa čoho si to mnohí predstavujú. V realite zahŕňala práca vytváranie správ o pozíciách ministerstva obrany o UFO, vedenie vyšetrovania o UFO prípadoch a reagovanie na otázky organizácií o voľnom prístupe k informáciám.

UFO sa vraj dosť často objavuje aj nad západným Slovenskom. Svoje o tom vie aj bratislavský ufológ Peter Grešner, ktorý je vášnivým zberateľom fotografií či záznamov úkazov neznámych objektov nad hlavným mestom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články