Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vláda sa presunula do Veľkého Krtíša. V okrese klesla nezamestnanosť o 10 percent
Zdielať na

Vláda sa presunula do Veľkého Krtíša. V okrese klesla nezamestnanosť o 10 percent

VEĽKÝ KRTÍŠ / Vláda vo štvrtok ukončila sériu rokovaní na juhu stredného Slovenska. A to vo Veľkom Krtíši, ktorý sa môže pýšiť tým, že okrese v priebehu dvoch rokov klesla nezamestnanosť najvýraznejšie a to zhruba o 10 percent. Už o niekoľko mesiacov tam navyše nemecký investor otvára brány nového závodu na spracovanie hliníkových komponentov. Prácu teda nájde ďalších vyše 800 ľudí.

V okrese dramaticky klesla nezamestnanosť, z 18 percent pred dvomi rokmi je to teraz 8. "Je to okres s najväčším poklesom nezamestnanosti spomedzi regiónov najmenej rozvinutých," povedal premiér Peter Pellegrini.

Do roku 2020 mal región vytvoriť 822 pracovných miest, pričom už teraz ku koncu apríla dostalo prácu 551 ľudí. Vo Veľkom Krtíši sa objavil nemecký investor, ktorý už v septembri otvára závod na výrobu hliníkových komponentov pre automobily.

"Sú to nosiče a lišty, 600 robotníkov a 200 zamestnancov s pridanou hodnotu," hovorí primátor mesta Dalibor Surkoš. Okresu Veľký Krtíš vláda schválila aj jeden milión eur, ktoré budú použité na 61 projektov. Takmer 300 tisíc má ísť na opravu ciest a zvyšok na obnovu majetku obcí.

V stredu bola vláda vo Fiľakove:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy