Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Oskar Fegyveres chce byť prezidentom. Začína zbierať podpisy
Zdielať na

Oskar Fegyveres chce byť prezidentom. Začína zbierať podpisy

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Oskar Fegyveres chce byť prezidentom. Exkluzívne to povedal v rozhovore pre televíziu JOJ. Fegyveres, ktorý je korunný svedok v kauze únosu Michala Kováča mladšieho, začne zbierať podpisy na svoju podporu 1. júna.

"Táto myšlienka mi napadla, keď som videl na námestí nespokojných ľudí," povedal exkluzívne pre televíziu JOJ Oskar Fegyveres. "Pokúsim sa získať podporu ľudí a aspoň tých 15 000 podpisov, aby som sa mohol tých volieb zúčastniť," pokračuje Fegyveres. Čoskoro 49-ročný otec 2 detí od piatku svojpomocne zbiera podpisy potrebné na kandidatúru. Podľa jeho slov chce kandidovať preto, lebo vidí mladých ľudia na námestiach, ktorí chcú niečo dosiahnuť a nedarí sa im. "Chcel by som im pomôcť. Lebo mám pocit, že Slovensko je znovu unesené," tvrdí svedok únosu Michala Kováča ml. 

Nestojí vraj za ním žiadna strana, nemá žiaden tím špecialistov ani sponzorov. Spolieha sa vraj na kamarátov, s ktorými vytvoril aj slogan.

noviny.sk

​K Eduardovi Chmelárovi, Robertovi Mistríkovi pribudli tento týždeň ďalšie mená. Zuzana Čaputová z Progresívneho Slovenska a Milan Krajniak zo Sme rodina.

Advokátka a podpredsedníčka politického hnutia Progresívne Slovensko Zuzana Čaputová sa chce taktiež uchádzať o kreslo prezidenta SR. Ako povedala, každý z nás sa v živote stretol s nespravodlivosťou alebo aroganciou moci. Čaputová si myslí, že to tak nemusí byť a zmena je možná. Preto sa rozhodla kandidovať na post prezidentky Slovenskej republiky. 

Predseda koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár tiež nevylúčil, že by sa mohol stať kandidátom jeho strany na post prezidenta. "Je tu tlak, aby som to bol ja,“ vyhlásil. On sám navrhuje za kandidáta inú osobu. Most-Híd svoje rozhodnutie oznámi na sneme strany 9. júna.

"Budem kandidovať ako nezávislý, nestranícky kandidát, ale privítam podporu demokratických strán aj ich voličov. Idem do toho ako nestranícky kandidát," uviedol Robert Mistrík, jeden z nových kandidátov na prezidenta. "Kampaň si budem financovať z vlastných prostriedkov, možno budem mať ešte jedného sponzora, ale sú to moje, zdanené, čisté príjmy z vedeckej a z podnikateľskej činnosti. Sú to maximálne humánne zarobené peniaze," prezradil nádejný kandidát.

Ďalším zo spomínaných kandidátov je pedagóg a analytik Eduard Chmelár. "Som občiansky kandidát do všetkým, čo k tomu patrí. To znamená, že aj kampaň sa robí zdola. Fungujeme výlučne na dobrovoľníkoch, nemáme za sebou žiadne veľké peniaze," uviedol. 

Bezpečnostných analytik a ďalší kandidát na prezidenta Juraj Zábojník hovorí: "Som vnútorne silný a presvedčený, že budem jedným z najúspešnejších kandidátov. Som tiger v čínskom horoskope, preto si verím." 

Súvisiace články