Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sobrančania sa začnú topiť vo vlastných odpadkoch. Je uzavretá cesta k zbernému domu
Zdielať na

Sobrančania sa začnú topiť vo vlastných odpadkoch. Je uzavretá cesta k zbernému domu

SOBRANCE / Obyvatelia Sobraniec sa zrejme začnú topiť vo vlastných odpadkoch. Od štvrtka je totiž uzavretá jediná prístupová cesta k zbernému dvoru v meste. Tá má viacerých spolumajiteľov, ktorí sa nevedia dohodnúť na povoleniach pre prejazd veľko objemových vozidiel s odpadom.

"Päť rokov to riešim a nikto nie je schopný to poriešiť," hovorí spolumajiteľ cesty Blažej Jacko. Problémom je premávka nákladných vozidiel v súvislosti so zberným dvorom. Jeho prevádzkovateľ, totiž nemá súhlas všetkých vlastníkov prístupovej cesty na jej užívanie. "Chodia po súkromnej ceste k svojmu areálu," dodáva Jacko. 

Zberný dvor je umiestnený na mestských pozemkoch. Samospráva je zároveň väčšinovým vlastníkom prístupovej cesty. To má vraj prevádzkovateľovi dvora garantovať prejazd automaticky. "Áno, keďže má nájomnú zmluvu s mestom Sobrance na zberný dvor," vysvetľuje zástupca primátora Roman Oklamčák. "Keďže sa jedná o spoločné vlastníctvo, nie je možné bez zamerania určiť, ktorá časť cesty komu patrí," píše sa v stanovisku prevádzkovateľa. 

Na spor doplácajú bežní ľudia. Prišli sem vyviezť separovaný odpad, s plnými vozíkmi sa ale museli otočiť a vrátiť sa domov. Vzhľadom na radikálne postoje všetkých strán zatiaľ dohoda neprichádza do úvahy. O konflikte tak zrejme bude rozhodovať súd. "Zberný dvor je tu pre občanov mesta Sobrance," hovorí Oklamčák. "Pokiaľ sa to nevyriešim, neotvoríme to," povedal Jacko.

Počuli ste o polopodzemných kontajneroch?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy