Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Žena zmizla bez stopy spod paneláku. Jej vrahovi hrozí doživotie
Zdielať na

Žena zmizla bez stopy spod paneláku. Jej vrahovi hrozí doživotie

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici otvoril prípad úkladnej vraždy, ktorá sa stala pred niekoľkými rokmi v Novej Bani. Miroslav mal pre peniaze pripraviť o život 57-ročnú Ľudmilu, ktorá vtedy pracovala v spoločnosti, poskytujúcej pôžičky. Žena zmizla bez stopy ešte v roku 2011, jej kostru našli až po piatich rokoch.

Päťdesiatsedemročná Ľudmila zmizla bez stopy na jar 2011. Pred panelák v Novej Bani, kde žila, ju priviezla kolegyňa z práce, odvtedy ju nikto viac nevidel. Príbuzní ju márne hľadali niekoľko rokov.

Zvrat nastal až v lete 2016, kedy hubár našiel časť kostrových pozostatkov na konci ovocného sadu pri tajchu v Novej Bani. Okrem kostí našli aj kusy oblečenia a prsteň, polícia potvrdila, že ide o 57-ročnú Ľudmilu. Na lavici obžalovaných teraz skončil 60-ročný Miroslav.

"Mal zavraždiť poškodenú, ktorá pracovala v providente a mala istú sumu peňazí, ktorej sa mal obžalovaný zmocniť," hovorí prokurátor.

Na súde povedal, že on nevraždil a cíti sa nevinný. "Klient vinu popiera," povedal Miroslavov obhajca Vladimír Varinský.

Miroslav bol už viac ako desaťkrát súdne trestaný. Prvýkrát sa dostal za mreže ako 18-ročný, keď zavraždil svoju priateľku. Aj v prípade Ľudmily išlo o mimoriadne kruté správanie. Telo znetvoril, aby sťažil identifikáciu a zakopal na viacerých miestach.

"Tak ako aj v prvom prípade, pri vražde keď bol mladý, tam bolo pôsobené na oblasť hlavy a končatín, aby znemožnil identifikáciu," opisuje prokurátor. V prípade dokázania viny mužovi hrozí 25-ročné väzenie alebo až doživotie.

Tento prípad z konca mája sa skončil dobre. Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy