Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podľa polície dobodal bezdomovca, najedol sa a potom mu privolal pomoc
Zdielať na

Podľa polície dobodal bezdomovca, najedol sa a potom mu privolal pomoc

BRATISLAVA / Mladík skončil v policajnej cele po útoku na bezdomovca. Podľa doterajších informácií bezdomovca údajne zbil, vytiahol nôž a niekoľkokrát ho bodol. To ale nebolo všetko. Mladík sa údajne šiel domov najesť a potom sa k zranenému mužovi vrátil, aby mu privolal pomoc.

K incidentu došlo neďaleko trafostanice na Ivánskej ceste v Bratislave. Dvadsaťšesťročný Matúš z Kežmarku mal potýčku so 43-ročným Miroslavom. Mladík bezdomovca fyzicky napadol, údajne vytiahol nôž a poškodeného viackrát bodol do oblasti hrudníka a do brucha. "Následne z miesta odišiel, pričom za pár hodín sa na miesto vrátil a zranenému mužovi prostredníctvom volania na tiesňovú linku 112 privolal zdravotnú pomoc," povedala policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková.

Podľa informácií TV JOJ sa údajne útočník doma najedol a až potom sa na miesto k zranenému mužovi vrátil. Matúš skončil v policajnej cele. Čelí obvineniu za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. "Vyšetrovaním presných okolností tohto prípadu sa naďalej zaoberá odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave. Vzhľadom na štádium trestného konania bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci," uviedla Mihalíková.

Obvinenému Matúšovi v prípade dokázania viny hrozí väzenie na 15 až 20 rokov.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy