Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajti z NAKA vyšetrujú divadlo Andreja Bagara v Nitre
Zdielať na

Policajti z NAKA vyšetrujú divadlo Andreja Bagara v Nitre

NITRA / Elitní policajti z národnej kriminálnej agentúry vyšetrujú divadlo Andreja Bagara v Nitre. Za všetko môže muž, ktorý je známy tým, že sa vydával v minulosti za falošného policajta. Na divadlo údajne podal oznámenie, že dostal výpoveď z rasových dôvodov. Ako prvý o tom informoval portál aktuality.sk.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry prišli do nitrianskeho divadla. Riaditeľ povedal, že mu oznámili, že vyšetrujú podozrenie z rasizmu. Za všetko môže muž, ktorý sa v minulosti vydával za falošného policajta. "NAKA prišla v stredu na základe udania tohto pána, že bol prepustený z rasistických dôvodov," povedal riaditeľ divadla Jaroslav Dóczi. Muž pracoval v divadle mesiac a pol ako kulisár, informujú Aktuality

Okrem toho, že muž podal trestné oznámenie, že dostal výpoveď pre rasový motív, tvrdil aj to, že mu na skrinku niekto napísal hanlivý nápis. Či to tak skutočne bolo, riaditeľ povedať nevedel. Povedal, že medzi zamestnancami sa rozprávalo, že muž si tento nápis odfotografoval a ukazoval ho režisérom a hercom. Vraj sa nepohodol s ostatnými kolegami kulisármi a práve preto dostal výpoveď. To, že by išlo o rasovo motivovanú výpoveď riaditeľ odmieta.

Divadlo majú na Slovensku aj väzni, pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy