Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Medzi Pellegrinim a Dankom je všetko v poriadku. Nevylúčili dokonca spoluprácu v komunálnych voľbách
Zdielať na

Medzi Pellegrinim a Dankom je všetko v poriadku. Nevylúčili dokonca spoluprácu v komunálnych voľbách

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda parlamentu Andrej Danko sa vo štvrtok stretol s premiérom Petrom Pellegrinim. Hovorili o budúcom fungovaní koaličnej vlády. Práve predseda SNS si premiéra zavolal, aby mu vysvetlil niektoré svoje postoje a to, prečo sa o odchode ministrov dozvedá z médií.

"Keď je človek v zahraničí, vníma niektoré veci inak. Po prečítaní monitoringu som bol mierne šokovaný z toho, čo niektoré média vytvorili," uviedol v úvode svojho vyhlásenia Andrej Danko. Podľa neho sa nekoná žiadna kríza, s Pellegrinim mali priateľské stretnutie, no hektické obdobie im nedalo možnosť pracovať na ich vzťahu. "Ak niekto čakal hádky, alebo že chcem silnejšiu pozíciu SNS vo vláde, tak mu odkazujem, aby sa rýchlo spamätal. Umenie vládnuť je naozaj najvyšším umením, pretože si vyžaduje kompromis a pochopenie, ale v určitých momentoch aj ráznosť," dodal Danko.

Premiér Pellegrini povedal, že v najbližšom období nadviaže na pracovnú cestu Danka v Nemecku. "Už o niekoľko dní budem môcť nadviazať na jeho cestu v Nemecku a budem mať bilaterálne rokovania s kancelárkou Merkelovou," uviedol premiér. "Nemienim meniť smerovanie zahranično-politickej situácie Slovenska, ktoré je proeurópske. Takisto som ale ubezpečil, že nebudem meniť náš postoj k východným susedom," naznačil.

Pellegrini a Danko nevylúčili spoluprácu pri komunálnych voľbách. Ako uviedol Andrej Danko, v poslednom období si všímajú nárast nezávislých nominantov, ktorí sa počas svojich predvolebných kampaní snažia očierniť iné strany.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy