Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mužovi (70) sa po pol roku pokazil invalidný vozík. Predajca reklamáciu neuznal, preto pomohli Darované Vianoce
Zdielať na

Mužovi (70) sa po pol roku pokazil invalidný vozík. Predajca reklamáciu neuznal, preto pomohli Darované Vianoce

HUMENNÉ / Pred pár dňami sme Vám priniesli príbeh 70-ročného muža z Ohradzian. Rodina sa mu poskladala na invalidný vozík, no keď sa po pol roku pokazil, predajca mu reklamáciu neuznal a za opravu si vypýtal takmer polovicu kúpnej ceny. Invalidný muž to niesol ťažko. Jeho príbeh nenechal ľahostajným anonymného darcu z Košíc. Vďaka nemu bude mať pán Štefan o čosi krajšie Vianoce.

"On chce ten vozík, lebo skúsil, že už nemusí tu sedieť, na tom gauči je už dolina. Že aspoň pôjde do altánku, manželka robí v záhradke, je pri nej, idú chlapi po ceste, sa porozprávajú," uviedla sestra Mária Kičinová. Vozík dostal pán Štefan na 70. narodeniny. Poskladala sa mu naň celá rodina a stál viac ako 700 eur. Po pol roku sa však na ňom nedalo cúval. Išiel iba dopredu. Firma chcela za opravu 300 eur. "Reklamačné oddelenie reklamáciu, bohužiaľ, neuznalo a preto sme sa s pánom Kačmárom dohodli na spoluúčasti na oprave a doprave," píše sa v stanovisku zástupcu firmy.

"Sa mu vyhrážal, že bude platiť penále, keď nezaplatí, nebude mať ani vozík, ani peniaze. Normálne sme sa zľakli, že dostane ďalší infarkt, taký z toho bol," opísala situáciu sestra. "Nech nerobia takým postihnutým ľuďom zle. Ja nemám toľko peňazí. Celý dôchodok skoro za opravu," prosí Štefan Kačmá. "On z toho ochorel. To keď malému decku zoberiete hračku. On odkedy mal vozík, on sa cítil trošku viac, už nesedel na tom mieste, kde je alebo na posteli," dodala sestra. 

Tento príbeh nenechal ľahostajným anonymného darcu z Košíc. Vďaka nemu sme pánovi Štefanovi mohli priniesť to, čo musel zaplatiť za opravu. "Určite je úľava. Ten dôchodok nie je veľký. To je pomoc, ďakujem pekne za toto," poďakoval majiteľ vozíka. Pani Máriu však napriek tomuto daru najviac trápi to, že predajca sa k nim podľa nej zachoval neseriózne. "Ale ja chcem tú spravodlivosť, nech si oni uvedomia, čo robia s ľuďmi," povedala Mária Kičinová. "Na takýchto ľuďoch postihnutých oni idú zarábať? Zdravý človek nekúpi taký vozík," doplnil Štefan Kačmár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy