Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Podľa Mikloša je aj Fico prepojený na skupiny
Zdielať na

Podľa Mikloša je aj Fico prepojený na skupiny

Zdroj: SITA/Michal Burza

Mikloš vyšiel s novým odhalením. Podľa neho aj Fico a jeho vláda sú previazaní s finančnými skupinami.

Mikloš nechcel spresniť, aký bude ďalší postup SDKÚ-DS v kauze údajného prezradenia informácie o zmene centrálnej parity slovenskej koruny voči euru. V najbližších dňoch plánuje položiť guvernérovi Národnej banky Slovenska Ivanovi Šramkovi niekoľko otázok. Zverejní ich však až po tom, ako ich pošle guvernérovi.

Neúčasť takmer celého poslaneckého klubu ĽS-HZDS na hlasovaní je podľa Mikloša jasný politický signál. Podľa jeho slov poslanci za ĽS-HZDS cítia dvojitý meter predsedu vlády Roberta Fica voči členovi vlády za Smer-SD a ich bývalému ministrovi pôdohospodárstva Miroslavovi Jureňovi.

Z prítomných poslancov hnutia boli proti návrhu na vyslovenie nedôvery poslanci Tibor Cabaj a Beata Sániová, Jozef Halecký sa pri hlasovaní zdržal. Mikloš ďalej poukázal na to, že proti opozičnému návrhu hlasovalo 55 poslancov, pričom vládna koalícia disponuje 85 hlasmi.

Podľa predsedu KDH Pavla Hrušovského sa výsledok hlasovania dal očakávať, prekvapila ho však neschopnosť poslancov vládnej koalície diskutovať. Sklamaný bol z toho, že predseda parlamentu zvolal schôdzu na štvrtok, hoci vedel, že premiér Robert Fico mal naplánovanú zahraničnú pracovnú cestu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy