Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Chyba Ministerstva práce či DSS?
Zdielať na

Chyba Ministerstva práce či DSS?

Zdroj: TV JOJ

Čas na vstup či výstup do druhého dôchodkového piliera sa kráti a spory medzi Ministerstvom práce SR a DSS-kami zatiaľ nikam nevedú. Jedni tvrdia, že výnosy z druhého piliera sú podhodnotené o milión korún, druhí naopak.

Dva letáky, dva názory - jeden na strane ministerstva, druhý na strane DSS: oba sa týkajú milióna korún, ktoré vraj ministerstvo podľa DSS chybne vypočítalo, keď v letáku hovorilo o výnosoch z druhého piliera. A čas na vstup či výstup z druhého piliera sa už kráti.

Pôvodný leták pochádza z dielne Ministerstva práce SR, ktorý radí ľuďom, ako z druhého piliera odísť. Na druhej strane stojí internetový leták, ktorý naopak radí, ako doň vstúpiť. Príčinou jeho vzniku je to, že údaje, ktoré ministerstvo vo svojom letáku uverejnilo, sú vraj chybné a neobjektívne.

DSS totiž tvrdí, že ministerstvo práce pri výpočte výnosov z druhého piliera tieto podhodnotilo o milión korún. Obe strany, teda ministerstvo a DSS, sa však už dávno mali stretnúť a chybu vyhľadať a opraviť. Doteraz sa však tak nestalo.

Zatiaľ vystúpilo z druhého piliera viac než 30 tisíc ľudí, vstúpilo približne 10 tisíc.

Viac uvidíte v dnešných Novinách TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy