Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Víkend odštartujeme mimoriadnym teplom
Zdielať na

Víkend odštartujeme mimoriadnym teplom

V piatok sa môžme smelo obliecť do krátkych rukávov. Ortuť teplomera sa vyšplhá až na 23 stupňov Celzia. Radosť nám však v priebehu víkendu skazí príchod studeného frontu. <b>VIDEO: Rozhovor s meteorologičkou Janou Čerbovou</b>

V piatok sa môžme smelo obliecť do krátkych rukávov. Ortuť teplomera sa vyšplhá až na 23 stupňov Celzia. Radosť nám však v priebehu víkendu skazí príchod studeného frontu.

V piatok bude pokračovať teplé, jarné počasie. Bude však polooblačno až oblačno, poobede sa na viacerých miestach môžu vyskytnúť aj prehánky, či búrky. Teplota vystúpi na mimoriadne príjemných 18 až 23 stupňov, už v sobotu však radosť mnohým pokazí príchod studeného frontu.

Ten so sebou prinesie výrazné zníženie teplôt a na radosti nám nepridajú ani časté zrážky. Na západnom Slovensku sa ochladí na 10 až 15 stupňov, na východe to bude miestami 17 °C. V nedeľu sa zobudíme do chladného rána, teplota vzduchu sa bude pohybovať iba medzi 2 až 6 stupňami. Podobne tomu bude aj na horách.

V horských oblastiach bude na začiatku víkendu slnečno, neskôr však začne pribúdať oblačnosť. "Denná teplota sa v piatok bude pohybovať okolo 16 °C, vo vyšších polohách bude okolo 10 stupňov," hovorí Jana Čerbová zo Slovenského hydrometeorologického ústavu.

Prehánky sa na horách vyskytnú najmä v sobotu a v nedeľu, výnimkou tu nebudú ani búrky. V sobotu sa tu ochladí na približne sedem stupňov, v závere víkendu klesne ortuť teplomeru na 5 °C.

Zdielať na

Najčítanejšie správy