Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia odmietla trestné oznámenie za balenie sladkostí po záruke
Zdielať na

Polícia odmietla trestné oznámenie za balenie sladkostí po záruke

Zdroj: Marcus Vegas

Polícia odmietla trestné oznámenie za prebaľovanie cukroviniek po záruke do nových obalov špedičnou firmou cargo-partner. S odvolaním sa na vyjadrenie polície, podľa ktorého nie je zatiaľ právoplatná ani pokuta Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS)

Polícia odmietla trestné oznámenie za prebaľovanie cukroviniek po záruke do nových obalov špedičnou firmou cargo-partner. S odvolaním sa na vyjadrenie polície, podľa ktorého nie je zatiaľ právoplatná ani pokuta Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS).

Prípad prebaľovania cukríkov po záruke začala ŠVPŠ preverovať vlani vo februári.

"Trestné oznámenie bolo odmietnuté, nakoľko nejde o podozrenie z trestného činu a nie je na mieste vec vybaviť inak," povedala policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.    

Oznámenie na políciu pre podozrenie z ohrozovania zdravia ľudí podal vtedajší minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa. "Mrzí ma, že to takto dopadlo," reagoval na rozhodnutie polície.    

Cukrovinky prebaľovala špedičná firma cargo-partner na objednávku hongkonskej spoločnosti Dracco company. Obe firmy sa v minulosti bránili, že cukrovinky boli neškodné.    

Denník napísal, že právoplatná nie je ani pokuta, ktorú spoločnosti cargo-partner udelila ŠVPS. Do správneho konania totiž vstúpil majiteľ cukroviniek Dracco company.

"Tieto firmy sa stále odvolávajú a vyhovárajú jedna na druhú," povedal riaditeľ regionálnej potravinovej a veterinárnej správy Miloš Mašlej. Podľa denníka maximálna výška pokuty môže dosiahnuť milión korún.

Zdielať na

Najčítanejšie správy