Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Aktovky na Orave nahradili notebookmi
Zdielať na

Aktovky na Orave nahradili notebookmi

Malým druhákom zo školy Rudolfa Dilonga v Trstenej na Orave závidia takmer všetky deti v meste. Osemroční žiaci už nemusia vláčiť do školy veľké aktovky. <b>VIDEO: Zábery zo školy</b>

Malým druhákom zo školy Rudolfa Dilonga v Trstenej na Orave závidia takmer všetky deti v meste. Osemroční žiaci už nemusia vláčiť do školy veľké aktovky.

Všetky informácie sa im zmestia do malých notebookov. Takéto nové školské pomôcky dostala celá trieda od sponzora, pretože ich škola je veľmi
úspešná v informatike.

Títo druháci sú jediní na Slovensku a možno aj na svete, ktorí namiesto zošitov majú na laviciach notebooky. Deti by ich za zošity už nemenili.

Dopĺňať do pravopisného cvičenia i a ypsilon či násobiť. Alebo ťažké učebnice či zemepisné, dejepisné a prírodovedné encyklopédie. Všetky sa zmestia do ani nie kilogramového notebooka veľkosti šlabikára.

"Určite to nemá nahradiť klasickú výučbu, napríklad písanie, ale má to byť iba pomôcka," hovorí Ľudovít Mačor, zástupca ZŠ R. Dilonga v Trstenej. Druháci si  na tejto základnej škole sami pomocou bezdrôtového internetu, ktorý majú v škole, vyhľadávajú potrebné informácie.

Takisto tým, ktorí majú doma internet, učiteľ pomocou neho posiela domáce úlohy. Vypracované úlohy posielajú späť učiteľovi. Aj deti, ktoré sú doma choré, má učiteľ pod kontrolou. Dokonca cez webkameru na notebooku sa môžu zapájať do vyučovacieho procesu. Úlohou učiteľov je najmä vychytať prípadné chyby.

Tieto deti však majú o jednu domácu úlohu navyše. Každý deň si doma musia nabiť batériu do notebookov. Takisto v aktovke ho nemôžu mať blízko desiaty a nápoja.

Viac sa dozviete v dnešných Novinách TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy