Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Darované Vianoce navštívili aj rodinu nezvestného novinára Pavla Rýpala
Zdielať na

Darované Vianoce navštívili aj rodinu nezvestného novinára Pavla Rýpala

BRATISLAVA / Projekt TV JOJ Darované Vianoce zavítal aj do rodiny nezvestného a zrejme zavraždeného investigatívneho novinára Pavla Rýpala. Paľova mama vychováva štyri deti jeho brata Petra. Aj im, tak ako predtým mnohým iným, pomohol anonymný darca z Košíc.

Matilda Rýpalová (69) nemá čas na to, aby oddychovala na zaslúženom dôchodku. Ale nesťažuje sa, s láskou sa venuje svojim štyrom vnúčatám, namiesto ich rodičov. "Užívali alkohol, mali iné záujmy, kamarátov svojich. Málo sa im venovali," vraví babka štyroch detí. 

​Milujúca stará mama obracia každý cent, aby mali všetko, čo potrebujú. A preto si pre deti želala najmä praktické darčeky. Bundy a topánky, aby im nebola zima, keď sa budú hrať vonku. 

Traja školáci sa potešili aj novým plecniakom. Bratia Peter a Nikolas opatrne rozbaľovali darček, ktorý mal najväčší úspech. Deti okamžite vedeli, ako využijú vytúžený notebook. "Úlohy aj učenie do školy," vraví staršia sestra. "Spať chodím niekedy o pol druhej noci a vstávam o piatej ráno do obchodu pre rožky," hovorí Matilda. 

Tajomný darca z Košíc nezabudol ani na starú mamu. Svojím užitočným darčekom uľahčil výnimočnej žene každodennú robotu okolo štyroch detí, daroval jej umývačku riadu. "Pre toľkých ľudí umývať riad, to sú hodiny denne. Mamina mala popraskané ruky od vody a toto je naozaj veľmi pomôže," povedala teta detí Iveta Uhliariková.

Pozrite si reportáž o projekte Darované Vianoce: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy