Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Sudcovia vzali do väzby dvoch mužov
Zdielať na

Sudcovia vzali do väzby dvoch mužov

Zdroj: TV JOJ

Jeden sa vyhrážal družke, druhý zanedbával vyživovaciu povinnosť a kradol.

Sudcovia v banskobystrickom okrese vzali vo štvrtok do väzby dvoch mužov. Prvého policajti obvinili z nebezpečného vyhrážania, za čo mu hrozia až tri roky väzenia.

Obvinený 30-ročného Ján S. zo Sebechlieb v okrese Krupina sa ešte v pondelok vyhrážal zabitím svojej družke a fyzicky ju napadol. Spôsobil jej zranenia, z ktorých sa bude liečiť tri dni. Agentúru SITA o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Policajti obvinili 28-ročného Pavla P. z Revúcej zo zanedbania povinnej výživy a krádeže. V septembri 2004, v apríli 2006 a v období od mája 2006 do novembra 2007 si neplnil vyživovaciu povinnosť.

Matke dieťaťa tak spôsobil škodu za 5 600 korún. Ďalej sa v apríli 2006 zaevidoval ako žiadateľ o sprostredkovanie zamestnania na úrad práce v Revúcej, ale v máji 2006 ho z evidencie vyradili, čím úradu spôsobil dlh za vyplatené náhradné výživné vo výške 1 800 korún.

Okrem toho od 20. júla do 30. júla 2006 ukradol z pracovne farského úradu v Muránskej Dlhej Lúke v Revúckom okrese notebook aj šperky zo žltého kovu a spôsobil tak škodu za takmer 43-tisíc korún. Hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy