Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Chodkyňu na stanici zrazil autobus. Vliekol ju stovky metrov
Zdielať na

Chodkyňu na stanici zrazil autobus. Vliekol ju stovky metrov

KOŠICE / Ťažké zranenia utrpela chodkyňa, ktorú v pondelok 20. mája zrazil autobus a zakliesnenú vliekol zhruba 200 metrov po autobusovej stanici v Košiciach.

"Po náraze chodkyňa spadla na vozovku, ostala ležať, to si však vodič autobusu nevšimol a prešiel ponad ležiacu chodkyňu, ktorú zakliesnenú zhruba v úrovni prednej nápravy, predného pravého kolesa vliekol a šúchal po ceste cca 200 metrov, až pokiaľ nezastal pri peróne," informuje košická polícia na sociálnej sieti.

Policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. K nárazu autobusu do chodkyne došlo na autobusovej stanici medzi perónmi na úrovni jedného z nástupíšť. Chodkyňa v tom čase prechádzala na perón k autobusu. Po náraze spadla na vozovku a ostala ležať, to si však vodič autobusu nevšimol. 

"Až po zastavení a vystúpení z autobusu vodič započul kričanie zakliesnenej chodkyne, ktorú spod autobusu spolu s ďalšími ľuďmi vytiahol," pokračuje policajná správa. Podľa predbežnej lekárskej správy chodkyňa utrpela ťažké zranenia a ostala hospitalizovaná v nemocnici, nikto iný sa nezranil. V čase dopravnej nehody sa v autobuse nachádzal len vodič. Jeho dychová skúška bola negatívna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy