Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Vyfrézovaná cesta v Tatranskej Lomnici: Čaká leto plné obmedzení?
Zdielať na

Vyfrézovaná cesta v Tatranskej Lomnici: Čaká leto plné obmedzení?

VYSOKÉ TATRY / Úsek Cesty slobody vo Vysokých Tatrách, ktorý prechádza Tatranskou Lomnicou, zatiaľ cestári len udržiavajú. Na komplexnú obnovu sa stále čaká. V praxi to znamená asi to, že vodiči budú zatiaľ jazdiť len po vyfrézovanom úseku. A trvať to bude možno aj niekoľko mesiacov.

​Krajskí cestári začali cestu opravovať a začali pracovať na jej vylepšení. "Práce pozostávajú z odstránenia narušenej a poškodenej pojazdnej vrstvy komunikácie frézovaním. Tieto práce sú realizované v rámci rozpočtu bežných výdavkov SÚC PSK a majú za cieľ znížiť negatívny vplyv na dopravu v danej lokalite," informoval Prešovský samosprávny kraj.

Ak by mesto Vysoké Tatry opravovalo cestu v Tatranskej Lomnici, vyšlo by ich to na približne 30-tisíc eur. To by znamenalo dvojitú investíciu, a tak sa cesta vyfrézovala a vyfrézovaná ostane aj naďalej. Asfaltový koberec sa bude dávať možno cez letné mesiace, možno neskôr, ale do konca roka by aj cesta v Tatranskej Lomnici mala byť hotová.

Prešovská župa už požiadala i o nenávratný finančný príspevok pre projekt a prebieha aj vyhodnotenie súťaže na zhotoviteľa tejto stavby. Dovtedy bude cesta vyfrézovaná. "V prípade, že obidva vyššie uvedené procesy budú ukončené, je možné s úspešným uchádzačom podpísať zmluvu o dielo a následne v zmysle jej podmienok pristúpiť k odovzdaniu staveniska a začatiu prác na stavbe," uzavrel PSK.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy