Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Policajti zadržali zločinecký gang. Ukrajinským brancom pomáhali prejsť na Slovensko
Zdielať na

Policajti zadržali zločinecký gang. Ukrajinským brancom pomáhali prejsť na Slovensko

BRATISLAVA / Národnej jednotke boja proti nelegálnej migrácii sa spolu s kolegami z Ukrajiny podarilo rozložiť zločinecký gang. Jeho členmi boli aj Slováci. Pomáhali ukrajinským brancom prejsť nezákonne na naše územie. Troch ľudí už obvinili.

​Kriminálna činnosť zločineckej skupiny siahala až na Slovensko. Organizovali nelegálnu prepravu ukrajinských brancov a jej členmi boli aj občania Slovenska. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii zadržal tri podozrivé osoby, ktorým vzniesol obvinenie za zločin Prevádzačstvo, spáchaného formou spolupáchateľstva, v súbehu s prečinom Nepriama korupcia," informoval hovorca Prezídia policajného zboru SR Roman Hájek.

Hlavným organizátorom bol Ukrajinec

Vyšetrovateľ následne predložil prokurátorovi podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby, ktorému sudca vyhovel a osoby sú stíhané väzobne.
Podľa informácií Pohraničnej služby Ukrajiny bol hlavným organizátorom Ukrajinec, ktorý sa aktuálne nachádza na Slovensku. Ten mal hľadať brancov, ktorí chcú ujsť a všetko riadil spoza hraníc.

Pohraničná služba zadržala v blízkosti slovenskej hranice aj dvoch Ukrajincov, ktorých pred hraničným priechodom čakal Slovák. Autom ich mal dopraviť na naše územie a odovzdať organizátorovi akcie viac ako desať tisíc dolárov. Na Slovensku, rovnako ako na Ukrajine zatiaľ vyšetrovanie ukončené nebolo. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a vykonávané úkony v trestnom konaní, nie je aktuálne možné poskytnúť viac informácií," dodal Hájek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy