Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Pri turbulenciách v lietadle prišiel o život jeden cestujúci, 30 ľudí je zranených
Zdielať na

Pri turbulenciách v lietadle prišiel o život jeden cestujúci, 30 ľudí je zranených

BANKOK / Lietadlo na linke Londýn - Singapur s 239 osobami na palube sa dostalo do turbulencií. Jeden pasažier zomrel a 30 ďalších utrpelo zranenia. Lietadlo muselo núdzovo pristáť. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

Jedna osoba zahynula a ďalších 30 ľudí utrpelo zranenia na palube lietadla Boeing 777 spoločnosti Singapore Airlines z Londýna do Singapuru, ktoré sa v utorok 21. mája dostalo do silných turbulencií. Stroj núdzovo pristál v thajskom Bangkoku. 

V oblasti búrok v juhovýchodnej Ázii sa lietadlo dostalo do silných turbulencií a muselo núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku Suvarnabhumi v Bangkoku, uviedla spoločnosť Singapore Airlines na sociálnej sieti. Potvrdila, že na palube došlo k zraneniam a jedna osoba prišla o život. Rodine obete vyjadrila sústrasť. "Našou prioritou je poskytnúť potrebnú pomoc všetkým cestujúcim a posádke lietadla," uviedla letecká spoločnosť vo vyhlásení.

Dvadsať ľudí ktorí boli na palube zostávajú v intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Bangkoku. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemocnicu Samitivej Srinakarin v Bangkoku. "Počet pacientov na jednotke intenzívnej starostlivosti zostáva rovnaký," informuje riaditeľ nemocnice Adinun Kittiratanapaibool. Momentálne sa žiadny z cestujúcich nenachádzajú v stave ohrozenia života, 22 cestujúcich utrpelo zranenia chrbtice a šesť zranení hlavy. Najstarší pacient má 83 rokov a najmladšie je dvoj ročné dieťa, ktoré utrpelo otras mozgu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy