Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bratislava už žiari sviatkami, v centre rozviestili vianočný stromček
Zdielať na

Bratislava už žiari sviatkami, v centre rozviestili vianočný stromček

BRATISLAVA / Vianočné trhy sú v Bratislave oddnes otvorené na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí. Oficiálne ich po 17-tej hodine otvoril primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal rozsvietením vianočného stromčeka na Hlavnom námestí.

Vianočné trhy budú na Hlavnom a Františkánskom námestí do 22. decembra. Na Primaciálnom námestí ostanú stánky až do 2. januára 2016.

Vyše sto stánkov

Na bratislavských vianočných trhoch je tento rok 106 stánkov s rôznymi druhmi občerstvenia a tovarov na námestiach a na nádvorí Starej radnice. Stánky majú aj rôzne charitatívne organizácie, ako je tradičným zvykom v predvianočnom období.

"V susedných metropolách sa stali vianočné trhy významnou spoločensko-kultúrnou udalosťou. Bratislava v tomto smere nezaostáva. Predstavujeme verejnosti nový koncept trhov, skvalitnenie služieb, čo sa odrazí v novej kultúre vianočných trhov," povedal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Čierna a biela

Stánky majú jednotný nový červeno-biely vizuál, sú označené nielen názvom a ponukou, ale predajcovia sú zaviazaní používať Kódex trhovníka, aby zákazníci našli kvalitný tovar. Trhy majú na starosti správcovia trhov.

SITA

Magistrát nanovo usporiadal aj stolíky s odpadovými košmi okolo fontány na Hlavnom námestí, aby mali návštevníci možnosť sa kultúrne občerstviť a prehľadne sa pohybovať po námestí v porovnaní so situáciou v minulosti.

Vianočné trhy v Bratislave sa začali, pozrite si reportáž Evy Bariovej:

Súvisiace články