Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Hlavnom námestí v Bratislave už je vianočný stromček
Zdielať na

Na Hlavnom námestí v Bratislave už je vianočný stromček

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Na Hlavnom námestí v Bratislave už osadili vianočný stromček. Centrum hlavného mesta bude tento rok zdobiť smrek obyčajný a hlavnému mestu ho venovala rodina z mestskej časti Rusovce.

Smrek má tridsať rokov a je vysoký pätnásť metrov. Hľadanie vhodného vianočného stromčeka, ktorý bude počas vianočných sviatkov zdobiť centrum mesta, je podľa organizácie Mestské lesy náročná úloha.

Podomoví predajcovia

S hľadaním začínajú už v máji, vianočný stromček totiž musí spĺňať viacero kritérií. Dôležité totiž je, ako je symetrický a či vyzerá esteticky. V čase, keď ho každoročne zháňajú sa totiž cítia ako podomoví predajcovia.

"Keď sa nám niečo páči, zazvoníme ľuďom, ukecáme ich. Je veľký, ohrozuje vás, my vás ho zbavíme a Hlavné námestie bude mať na mesiac atrakciu z vašej záhradky," opisuje riaditeľ organizácie Mestské lesy v Bratislave Vladimír Kutka. 

Rozsvietenie 31. novembra

Strom totiž musí rásť samostatne a na voľnej ploche, aby bol súmerný zo všetkých strán. Veľa majiteľov túto ponuku príjme, pretože takto ušetria za vysoké náklady na likvidáciu, ak by sa stromu chceli neskôr zbaviť.

"Viac ako desaťtisíc nízkoenergetických žiaroviek sa rozsvieti 31. novembra," uviedol riaditeľ kancelárie bratislavského primátora Ľubomír Andrassy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy