Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
November prinesie teplotné rekordy. Čakajte až 20 stupňov
Zdielať na

November prinesie teplotné rekordy. Čakajte až 20 stupňov

SLOVENSKO / Naďalej sa môžeme tešiť z prílevu teplého vzduchu od juhu až juhozápadu na naše územie. Pondelok bude spočiatku s hmlami, v priebehu dňa sa postupne rozjasní.

"Denná teplota bude od 10 do 16 stupňov, pri hmle či nízkej oblačnosti od 5 do 10 stupňov," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Bude veterno, vietor od juhovýchodu do 30 kilometrov z hodinu. Na západe postupne v nárazoch okolo 55 kilometrov za hodinu.

Aj na horách bude vietor postupne silnieť a večer tu bude silný až búrlivý vietor.

Na niektorých miestach platia výstrahy

Začiatkom týždňa bude fúkať nad Slovenskom vietor, ktorý rozoženie hmlu. Silný vietor hrozí podľa meteorológov najmä v pondelok a utorok.

Pre západné Slovensko dokonca platí výstraha prvého stupňa. Pre sever stredného a východného Slovenska až druhý stupeň výstrahy.

V priebehu novembra však ešte podľa meteorológov vyťahovať zimné bundy netreba. Počasie sa totiž výrazne oteplí. Čakať môžeme aj rekordy.

"Vyzerá to tak, že aj Bratislava môže mať 18 stupňov. Na Záhorí môže byť aj 20. Takúto teplotu môžu dosiahnuť aj iné územia Slovenska," uviedol meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič.

Zima až od polovice novembra

Takéto teploty možno očakávať minimálne do Martina, ktorý podľa pranostiky by mal prísť na bielom koni, no nestane sa.

"Predbežne to vyzerá, že zlom v počasí a veľké ochladenie príde až okolo 15. novembra.Plus, mínus jeden, dva dni," dodáva Jurčovič.

Ochladenie na 2 až 3 stupne so sebou prinesie aj prvý sneh. Nečaká nás však krutý mráz a snehové búrky, hoci to Briti predpovedali.

"Arktický vzduch, kým príde k nám, sa bude postupne ohrievať," vysvetľuje Jurčovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy