Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Miroslava žije v strachu, obťažuje ju sused
Zdielať na

Miroslava žije v strachu, obťažuje ju sused

LUČENEC / Mladá mamička z obce Točnica pri Lučenci má problém. Vraj ju obťažuje sused, z ktorého začína mať strach. Okrem toho, že ju oslovuje na ulici a pýta si od nej kontakt, údajne ju špehuje aj cez okno. Mladík to popiera.

Strach z nápadníka

Žena z okresu Lučenec je presvedčená o tom, že ju jej sused neustále sleduje. "Začal za mnou chodiť, obťažovať ma, vyvolávať mi. Keď som sa išla s dcérou prejsť po dedine, hneď išiel za mnou," povedala pani Miroslava. Žena ho najskôr slušne odmietala, potom ho začala úplne ignorovať. Ani vtedy vraj nepochopil a dokonca jej večer pozerával aj do okien. "Stále za mnou chodil a sledoval ma. Vypiskoval, hádzal kamienky, až som sa zľakla," tvrdí Miroslava.

Dozvedela sa, že takýmto spôsobom kontaktoval dve ďalšie ženy z obce, čo nám jedna z nich aj potvrdila. "Jeho obťažovanie už zašlo do extrémov. Vyvoláva mojim rodičom, chodí za mojím synom do škôlky, vyhráža sa, že ho dá uniesť a potom si rozmyslím, s kým budem," sťažuje sa jedna z jeho obetí.

Miroslava kontaktovala políciu

Poslednou kvapkou pre mladú mamičku bolo, keď suseda raz večer nachytala postávať pred ich bránou. "Uvidela som ho na rohu, stál v sivých teplákoch, v čiernej mikine, kapucňa na hlave a sledoval ma. Zľakla som sa. Bála som sa, celú noc som nespala," povedala pani Miroslava. Vtedy už kontaktovala policajtov a podala na neho trestné oznámenie. "Prijali sme oznámenie a vec objasňujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Od toho dňa má od Mariána zatiaľ pokoj. Marián priznal, že sa mu suseda minulý rok páčila. Z času na čas sa jej prihovoril a pýtal si na ňu číslo. Momentálne už o ňu vraj nemá viac záujem. "Rozprával som sa s ňou o živote. Čo je doma nové, ako žije, ale že by som stál pred jej domom, to isto nie.  Nemá čo na práci, tak iba intriguje," vyjadril sa Marián.

Súvisiace články