Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Vrahovi mladej krupiérky (†22) skrátili trest, pre toto
Zdielať na

Vrahovi mladej krupiérky (†22) skrátili trest, pre toto

LUČENEC / Vrah mladej krupiérky z Lučenca si na banskobystrickom súde vypočul ďalší rozsudok. Vďaka nálezu Ústavného súdu mu umožnili obnovu procesu. Pôvodne ho za brutálnu vraždu 22-ročnej Katky a lúpežné prepadnutie herne odsúdili na 24 rokov.

Telo v kríkoch

21 a pol roka, to je trest pre 37- ročného Róberta Ďurinu. Ešte v roku 2007 s vtedajšou milenkou prepadli herňu, vylúpili trezor, no krupiérka Katka bola neželaným svedkom. Vrah sa jej kruto zbavil niekoľkými ranami nožom do krku. Telo 22-ročnej ženy našli v kríkoch pri Tomášovciach.

"Žiadne elektrické kreslo, nech trpí, ako trpela moja dcéra," povedala mama zavraždenej. Pred sudcom povedal, že ľutuje čo urobil, no čas sa späť vrátiť nedá. Mrzí ho aj to, že pravdu nepovedal hneď. Z trezoru herne vtedy zmizlo takmer 240 000 vtedajších korún. Kde sú doteraz nevedno.

Rozsudok je právoplatný

"Ubehlo 7 rokov... tú ľútosť sudca nemohol brať do úvahy ako oľutovanie spáchanej trestnej činnosti," informuje obhajkyňa Magda Jaňovková.

Až 4 roky po vražde Ďurina napísal policajtom list, v ktorom svoju vtedajšiu milenku obvinil z pomoci pri vražde. Jana priznala, že všetko videla na vlastné oči, no krutej vražde vraj zabrániť nevedela. Súd ju pre nedostatok dôkazov odsúdil na 5 rokov len za pomoc pri lúpeži.

Prokurátor ani obhajkyňa sa neodvolali, dvadsaťjedenapolročný rozsudok je tak právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy