Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nedáš mi peniaze a ja ťa zabijem, vyhrážal sa lupič krupiérke
Zdielať na

Nedáš mi peniaze a ja ťa zabijem, vyhrážal sa lupič krupiérke

NOVÁKY / Zlodeji a lupiči neoddychujú ani počas sviatkov. Dôkazom sú dva prípady z dnešnej noci. V Bánovciach nad Bebravou sa páchatelia vlámali do herne. Vybrali všetky peniaze z automatov a ušli. V Novákoch zasa neznámy páchateľ lúpil. Vybral si tiež herňu, do ktorej vošiel s nožom v ruke. Krupierke povedal, že ak mu nedá peniaze, tak ju zabije.

Tlačil ju k baru

Čašníčka robila uzávierku. Podnik bol zamknutý a ona počítala peniaze. V tom ju vyrušil lupič. "Zaklopal na dvere, myslela si, že sú to nejakí známi," opisuje majiteľka herne. Páchateľ sa po zaklopaní na chvíľu schoval. Na hlavu si navliekol kuklu a vytiahol nôž.

"Potom ako mu 24-ročná barmanka otvorila, hrozil jej nožom, povedal jej, aby mu ukázala peniaze, inak ju zabije," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. "Tlačil ju smerom k baru, pýtal sa, kde sú peniaze, čašníčka mu ukázala, kde je buksa," dodáva majiteľka.

Policajti po ňom pátrajú

Po celý čas na ňu mieril čepeľou noža. Stačil jeden zlý pohyb a bol by zaútočil. "Odcudzil 1 650 eur. Povedal čašníčke, aby si sadla a nebežala po ňom," tvrdí majiteľka herne.

Páchateľ sa musel v okolí herne potulovať dlhší čas. Presne totiž vedel, kedy odišli zákazníci. "Desať minút pred lúpežou tu boli zákazníci, takže to sledoval," tvrdí majiteľka. Lupičovi hrozí 12 rokov za mrežami. Policajti po ňom pátrajú.

goodnight_photography/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy