Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čierna ovca polície. Ozbrojený Ján (30) je na úteku!
Zdielať na

Čierna ovca polície. Ozbrojený Ján (30) je na úteku!

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V posledný septembrový deň prepadli ozbrojení, maskovaní lupiči dve predajne potravín v obci Važec. Policajti v rekordne rýchlom čase odhalili páchateľov. Všetkých poriadne prekvapilo, že medzi nimi bol aj skúsený kriminalista Ján Antoška z Liptovského Mikuláša. Po takmer troch mesiacoch od odhalenia je nebezpečný muž stále na úteku.

Ozbrojený a nebezpečný

Organizovaná skupina štyroch mužov, do ktorej patril aj Ján Antoška, má na svedomí podľa vyšetrovateľov minimálne tri lúpežné prepadnutia. Potom, ako ich policajti zo špecializovaného útvaru odhalili, v Liptove nastalo citeľne pokojnejšie obdobie. "Počul som len: Davaj davaj! No kým som vyšiel von, auto už bolo takmer preč. Zlodeji prišli ku pokladni a kričali - Prepad! Jeden z nich mal pištoľ s tlmičom," spomínajú na lúpež obyvatelia Ludrovej.

V prípade organizovanej skupiny z Liptova ešte stále prebieha vyšetrovanie. Ján Antoška, ktorý údajne nelúpil pre peniaze, ale pre adrenalínový zážitok, stále pred spravodlivosťou uniká. "Hľadaný môže byť ozbrojený, ovláda bojové umenia a môže sa preukazovať služobným preukazom príslušníka Policajného zboru," upozorňuje hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Čiernych oviec je viac

"Po Jánovi Antoškovi je vyhlásené pátranie a bol vydaný zatykač, bližšie sa k miestu jeho pohybu nebudeme vyjadrovať," dodala k prípadu Silvia Keratová z ministerstva vnútra. Podľa rečí, ktoré sa šíria po Liptovskom Mikuláši, by sa mal zdržiavať v zahraničí. Rozhodne nejde o jedinú odhalenú čiernu ovcu policajného zboru.

"Celkovo bolo v rámci Slovenskej republiky v roku 2012 vznesené obvinenie 135 policajtom za 186 trestných činov. Je to o 10 policajtov a 15 trestných činov viac ako to bolo pred rokom,"
upresnila Keratová. Policajti najčastejšie zneužívali svoju právomoc, dopúšťali sa však aj násilných trestných činov, alebo trestných činov proti majetku. Konali tak v službe, ale často práve mimo nej.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy