Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Majitelia z Trnovca nad Váhom si chránili majetok, lupiča (†40) zabili
Zdielať na

Majitelia z Trnovca nad Váhom si chránili majetok, lupiča (†40) zabili

TRNOVEC NAD VÁHOM / V Trnovci nad Váhom dvaja muži prepadli počas spánku 8-člennú rodinu. No tým sa dráma iba začala. Keďže páchatelia čoskoro pochopili, že z lúpeže nič nebude, dali sa na útek. Jedného z vlamačov prepadnutí muži dobehli a ubili ho na smrť.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Rodinu prepadli zrejme pre peniaze

Podľa príbuzných prepadnutej rodiny si muži zrejme prišli po peniaze. "V poslednom čase prišli k peniazom, niečo zdedili a kúpili si v dedine niekoľko domov. Preto ich asi aj prepadli. Teraz sa tu bojíme, aby sa niečo nezomlelo," hovorí jeden z rodinných príslušníkov. 

Ďalší, ktorý je vzdialeným príbuzným, dodal, že sa iba bránili. „Dvaja muži rozbili v noci okno, vliezli do domu a zaútočili na nich. Dokonca jeden z nich silno udrel aj šestnásťročného chlapca a rozbil mu ústa,“ dodáva príbuzný.

V dome spal aj 9-mesačný chlapček

Približne medzi 02:00 a 03:00 vtrhli dvaja muži do domu v centre obce, v ktorom spalo osem ľudí. Páchatelia najskôr vypli elektrinu a cez okno s výkrikmi, že ide o policajnú akciu, sa vlámali dnu. Domácim, ktorí len nedávno dokončili prestavbu príbytku, sa zdalo podozrivé, prečo polícia vchádza cez okno. Dvojicu sa teda snažili zadržať.

V dome podľa našich informácií spali aj traja dospelí muži. Tí zlodejom nič nedarovali, ujsť sa podarilo len jednému z nich. 40-ročný Slavomír zo Serede dostal do hlavy poriadnu ranu. Uštedriť mu ju mal 14-ročný mentálne postihnutý syn domácich. "Veľmi som sa bál, preto som ho zmlátil," hovorí syn vajdu. Vlamač, ktorý má za sebou bohatú kriminálnu minulosť, zraneniam na mieste podľahol.

Po druhom mužovi polícia pátra

Čo presne sa stalo, polícia vyšetruje. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, členov rodiny počas dňa vypočúvali, v prípade je začaté trestné stíhanie pre zabitie. Po druhom mužovi, ktorý sa do domu vlámal, pátrajú.

Starosta obce Ján Hrabovský povedal, že nešlo o problémovú rodinu a takýto prípad majú v obci po prvýkrát. Má však informácie, že približne pred dvoma týždňami im niekto rozbil okno a domáci sa pravdepodobne na útočníkov pripravili.

„Táto rodina tu žije vyše dvadsať rokov a v posledných rokoch zrekonštruovali aj svoj dom. Predtým ich tam bývalo aj tridsať, ale teraz je to už oveľa lepšie,“ dodal starosta. V Trnovci nad Váhom majú síce obecnú políciu, v dome však zasahovali štátni policajti, ktorí dostali ako prví hlásenie. Obec má do tritisíc obyvateľov a žije tu približne osemdesiat Rómov.

Správu budeme aktualizovať, prípadu sa venuje reportérka Drahu Dobrovicsová!

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy