Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zlodeji kradli počas omše! Nepoznajú Boha, rozčuľujú sa veriaci
Zdielať na

Zlodeji kradli počas omše! Nepoznajú Boha, rozčuľujú sa veriaci

PREŠOV / Neznámy zlodej v utorok vykradol farský úrad v obci Široké neďaleko Prešova. Do budovy sa vlámal počas svätej omše. Zatiaľ čo sa miestni veriaci modlili, on nerušene kradol.

Veriaci sa modlili, zlodeji kradli

V novom roku to bola prvá nedeľná svätá omša. Začala o 8 ráno. Kostol sa zaplnil veriacimi a fara bola zrejme prázdna. Pre zlodeja či zlodejov to podľa všetkého príležitosť, aby sa vkradli dovnútra. "Zlodeji nemajú svedomie a ani nepoznajú Boha, tak išli kradnúť," myslí si veriaca z obce Široké.

Zlodej či zlodeji sa vkradli do budovy fary pravdepodobne cez balkónové dvere. So sebou si odniesli finančnú hotovosť. Zrejme využili chvíľku, keď bola väčšina veriacich práve v kostole. "Zo spálne a pracovne fary bola odcudzená hotovosť vo výške 1 000 eur," upresnila hovorkyňa Krajskej polície Prešov Jana Migaľová.

Veriaci sú znechutení

Farský úrad je v tichej uličke hneď oproti kostolu. Veriaci si nič podozrivé nevšimli. Sami boli prekvapení, keď videli pri fare policajné autá. Čo sa stalo, sa dozvedeli až po ďalšej omši, keď vychádzali z kostola. "To je úbohé. Z dnešnej mládeže som sklamaná," neskrývajú sklamanie miestni veriaci.

"Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin krádeže," uviedla Migaľová. Menšie krádeže či výtržnosti sú síce v dedine bežné. Na miestny kostol či faru sa však doposiaľ nikto neodvážil siahnuť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy