Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Top výhovorky zlodejov. Základom je nepriznať sa
Zdielať na

Top výhovorky zlodejov. Základom je nepriznať sa

VYSOKÉ TATRY / Podtatranskí štátni i mestskí policajti riešili tento rok aj kuriózne krádeže. Zlodeji boli nielen vynaliezaví, ale pri rozhovoroch sa snažili svoje konanie vysvetliť. Niektoré výpovede vám teraz ponúkame.

Rady, ako si privyrobiť

Medzi najzaujímavejšie kúsky podtatranských zlodejov môžeme pokojne zaradiť krádeže krmiva pre zvieratá. Z belanských lesov tak nemizne len drevo. Osadníci tvrdili, že ukradnutým krmivom kŕmia svoje prasiatka. 

Poďme z lesa rovno do centra Popradu. Tu vyčíňala partia trinásťročných detí, ktoré kradli oblečenie i potraviny. Mestskí policajti ich ale chytili. Chlapec si ani pred kamerou nedával servítku pred ústa. Namiesto ľútosti začal radiť, ako si privyrobiť.

Pre mnohých zlodejov je základným pravidlom nepriznať sa a zvaliť vinu na niekoho iného. Platilo to aj v prípade 13-ročného chlapca. "Vy za to môžete," povedal chlapec redaktorke. 

Ukradol stojan na bicykle

Muž z Krížovej Vsi si však kameru naplno užíval. Chytili ho belanskí mestskí policajti, keď si na svojom vozíku odnášal ukradnutý stojan na bicykle. "Ja mám rád víno," povedal.

Ďalší experti sa zapáčil kryt z pouličnej lampy na jednej z ulíc v Poprade. Keďže bol veľmi ťažký, jeden zo zlodejov priniesol nákupný vozík z neďalekého centra. Vziať kryt za krádež muž nepovažoval, ale na pleciach ho vraj odniesť nemohol.

Téme sa venuje reportérka Zuzana Pojedincová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy