Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Mladíci (16,17) dostali chuť na sladké. Vykradli stánok na Vianočných trhoch
Zdielať na

Mladíci (16,17) dostali chuť na sladké. Vykradli stánok na Vianočných trhoch

PRIEVIDZA / Tínedžeri zrejme dostali chuť na sladké a rozhodli sa kradnúť na prievidzkom námestí. V stánku našli medovníky a cukrovinky a tak vzali, čo sa dalo. Netušili však, že ich majú mestskí policajti ako na dlani. Vo vedľajšej ulici ich čakala hliadka, ktorá našla aj lup. Ten mladíci ukryli v kríkoch

Správali sa podozrivo

Zlodeji sa na prievidzkom námestí objavili krátko po polnoci. Obzerali si stánky a mestským policajtom boli okamžite podozriví. "Ich správanie bolo podozrivé do tej miery, takže sa na nich hliadka zamerala. Bolo odsledované, ako jeden akoby odpútaval pozornosť a druhý sa pohyboval blízko jedného z predajných stánkov," povedal Vít Zajac z Mestskej polície Prievidza. 

Jeden zo zlodejov sledoval, či sa niekto nepribližuje. Jeho komplic zatiaľ kradol. Potom si úlohy vymenili. "Ako sa neskôr ukázalo, tento stánok bol poškodený. Po čine z námestia utekali, tak bolo jasné, že sa dopustili niečoho protiprávneho," uviedol Zajac.

Lup odhodili do kríkov                               

"Obvinení spôsobili škodu 150 €," potvrdil hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. Z lupu sa dlho netešili. Pár minút po krádeži ich zadržali mestskí policajti. "Ako sa neskôr ukázalo, jeden zo zadržaných bol chovancom reedukačného ústavu," uviedol Víta Zajac.

"Je to drzosť. Dobre, že ich chytili. Môžeme sa na mestských spoľahnúť," povedala majiteľka stánku Jana Šovčíková. "V priebehu dňa sa našli aj veci, ktoré pochádzajú z krádeže. Boli odhodené blízko miesta," povedal Vít Zajac z Mestskej polície Prievidza.

Oboch mladíkov odovzdali štátnej polícii. "Vyšetrovateľ obvinil 16- a 17-ročného mladíka z krádeže," dodal Kudlička. "Asi sa prerátali. Medovníčky nečakali, ale to patrí k Vianociam," uviedla majiteľka stánku Jana Šovčíková. Mladíkom hrozia dva roky.

Téme sa venuje reportér Pavol Čertík. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy