Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kradol alebo nekradol? Ak policajti odflákli prípad, neminie ich trest
Zdielať na
Krimi

Kradol alebo nekradol? Ak policajti odflákli prípad, neminie ich trest

BRATISLAVA / Stala alebo nestala sa krádež? takýto rébus sme dva dni riešili s bratislavskou políciou. Ide pritom o bežný prípad, ktorý zachytila bezpečnostná kamera. Zlodej si z predajne odniesol jelenie mäso bez zaplatenia.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Na ulici zápasili o mäso

K prvej krádeži došlo 27. novembra. Zlodej si pod bundu strčil kus mäsa, druhý mal v ruke. Predavačka si ho ale všimla a rázne mu krádež prekazila. To však muža neodradilo a do mäsiarstva sa opäť vrátil 13. decembra.

V tomto prípade už mäso ani neschovával pod bundu. Chvíľu sa motal po predajni a potom odišiel. Pokladníčka okamžite vybehla za ním a na ulici s ním zápasila o mäso.

Na pomoc jej pribehli takmer všetci zamestnanci. Muža zadržali a privolali políciu. "V danom prípade sme oznámenie preverili. Nejednalo sa však ani o trestný čin ani o priestupok," znelo prvotné stanovisko polície.

Polícia mení stanovisko!

Podľa polície teda ku krádeži vôbec nedošlo. Údajne nebola dokonaná, pretože muž chodil po predajni a mohol teda kedykoľvek zaplatiť. Na záberoch však jasne vidieť, že muž už vyšiel z predajne a len vďaka duchaprítomnosti zamestnancov sa ho podarilo chytiť.

Po odvysielaní reportáže v Novinách o 12-ej policajti spozorneli a svoje stanovisko sa rozhodli zmeniť. "Na základe odvysielanej reportáže a záberov z bezpečnostnej kamery začal postup policajtov preverovať ich nadriadený s personálnou právomocou," uviedol Szeiff.

Odflákli prípad? Trest ich neminie...

Po obede tak policajti pripustili, že by mohlo ísť o krádež. Vyšetrovanie sa tak začne odznova. Policajtov teraz čaká nielen pozretie si záberov ale taktiež hľadanie muža, ktorého im už raz zamestnanci mäsiarstva doslova naservírovali.

"Už sme mali niekoľko podobných nejasných prípadov a práve kamery nám pomohli pri rozlusknutí toho, či išlo o krádež alebo len o pokus," uviedol prevádzkar mäsiarstva Marián Tichavský. Pokiaľ sa ukáže, že policajti na mieste objasňovanie prípadu odflákli, trest ich neminie.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy