Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Počas silvestrovských osláv prepadli lekárku (74)
Zdielať na

Počas silvestrovských osláv prepadli lekárku (74)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Prvé tohtoročné lúpežné prepadnutie riešia spišskonovoveskí policajti. Žena, ktorá nehovorila po slovensky, napadla 74-ročnú lekárku. Okradnutá dôchodkyňa musela dokonca vyhľadať lekársku pomoc.

Prepadnutá žena si zavolala pomoc

Sedemdesiatštyriročná Anna sa vracala zo silvestrovských osláv od svojej dcéry. Tá mala možno zlé tušenie, keďže svoju matku presviedčala, aby ostala spať u nich.

"Predpokladala som, že na námestí je veľa ľudí, takže sa mi nič nemôže stať," hovorí dôchodkyňa. 

Lúpežné prepadnutie sa odohralo iba pár desiatok metrov od bytu, kde pani býva. Šťastím bolo, že mobil mala žena vo vrecku a nie v ukradnutej kabelke. Aspoň si tak rýchlo zavolala pomoc.

Lupička išla len po peniazoch

"Mala dlhé čierne vlasy a kabát. Hovorila po rusky alebo srbsky, nebola to rómčina ani slovenčina," tvrdí prepadnutá žena. 

"Dôchodkyni bola spôsobená škoda za viac ako 1000 eur. Páchateľovi za tento skutok hrozí až 12-ročné väzenie," potvrdil košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Na veľké prekvapenie obete, kabelka sa jej už vrátila. Je rada, že neprišla o doklady, ale iba o finančnú hotovosť.To je dôkaz, že zlodejka v strednom veku išla iba po zlate a peniazoch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy