Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rómovia, ktorí zabili lúpežníka, sú stíhaní na slobode
Zdielať na

Rómovia, ktorí zabili lúpežníka, sú stíhaní na slobode

TRNOVEC NAD VÁHOM / Adrián (14) a Michal (21), ktorí zabili pri prepade lúpežníka v rodinnom dome v Trnovci nad Váhom (okr. Šaľa), sú stíhaní na slobode.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Prokuratúra nechcela Michala vo väzbe

"Na 25-ročného obvineného Michala dal vyšetrovateľ podnet na väzobné trestné stíhanie. Okresná prokuratúra však tento podnet neakceptovala a obvinený bude stíhaný na slobode," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nočný prepad sa skončil smrťou jedného z páchateľov. V pondelok nadránom vtrhli dvaja muži do domu rómskej rodiny, kde spalo osem ľudí, útok domácich neprežil Slavomír ( †40). Po výsledkoch pitvy vyšetrovateľ zo zabitia obvinil dvoch domácich. Podľa doterajších informácií sa páchatelia s výkrikmi, že ide o policajnú akciu, dostali cez okno do domu.

Po druhom lúpežníkovi polícia stále pátra

Slavomír útok neprežil, druhý z páchateľov ušiel, polícia po ňom stále pátra. Michala, ktorý bol tom čase ešte v kontakte so zbitým vlamačom, zadržali policajti na mieste, uviedla Čuháková. Incident polícia stále vyšetruje. Trestná sadzba v takomto prípade je sedem až desať rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

Podľa príbuzných prepadnutej rodiny si muži zrejme prišli po peniaze. "V poslednom čase prišli k peniazom, niečo zdedili a kúpili si v dedine niekoľko domov. Preto ich asi aj prepadli. Teraz sa tu bojíme, aby sa niečo nezomlelo," povedal jeden z bratrancov, ktorý žije v Trnovci nad Váhom.

Príbuzný: bránili sme sa

Ďalší, ktorý je vzdialeným príbuzným, dodal, že sa iba bránili. "Dvaja muži rozbili v noci okno, vliezli do domu a zaútočili. Dokonca jeden z nich silno udrel aj šestnásťročného chlapca a rozbil mu ústa,“ dodal. REPORTÁŽ TU.

Starosta obce Ján Hrabovský povedal, že nešlo o problémovú rodinu a takýto prípad majú v obci po prvýkrát. Má však informácie, že približne pred dvoma týždňami im niekto rozbil okno a domáci sa pravdepodobne na útočníkov pripravili.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy