Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vianočné upratovanie. Umývate aj hadicu od vysávača?
Zdielať na

Vianočné upratovanie. Umývate aj hadicu od vysávača?

BRATISLAVA / Sviatky sa blížia. Ako ste na tom s upratovaním a chystaním vianočných dobrôt? Úspešne sa tomu vyhýbate kadejakými výhovorkami? Niekedy môže byť to veľké upratovanie aj zbytočné. Teraz vám dokážeme, že existujú veci, ktoré ste určite nikdy neupratovali a pritom je tam špiny habadej.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Upratujú len na oko

"Zaručene si myslím, že hadicu od vysávača neumyl nikto," hovorí upratovačka. Saponát na umývanie riadu doma určite máte, tak ak ste ešte vysávač nevyhodili a ste zvedavý, čo vylezie z tej vašej hadice, vriacou vodou alebo teplým prúdom ju poriadne prepláchnite.

Väčšina ľudí si s upratovaním veľkú hlavu nerobí. "Niekto dbá na poriadok, ale teraz je veľa takých, ktorí povrchne len upracú, aby to bolo na oko," dodáva upratovačka Bohdana.

Upratujeme od vrchu

Prekážkový beh s handrou v ruke okolo dekorácií v poličkách, tak to má od upratovania ďaleko. "Upratujeme od vrchu, začíname pavučinami, oknami, žalúziami, záclonami, až prídeme vlastne dole na zem, nie naopak," pokračuje.

Prach by ste si len rozvírili a namáhali sa zbytočne. "Veľa ľudí zabúda na pavučiny, nielen v rohoch, v kútoch ale pavučiny sú na celej stene a ťahajú sa až na zem," dodáva upratovačka. Väčšina z nás má už kôš na smeti zabudovaný v linke, a tak len meníme sáčky do koša. Aj tento vyťažený pomocník však potrebuje očistu.

Ak si myslíte,že ste sa už s prachovkou dostali všade,tak je možné, že ste predsa na niečo zabudli. Napríklad očistiť splachovač na WC či pretrieť radiátory - najmä tie staré rebriňákové.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy