Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kde je v lete zima? Poďte sa schladiť
Zdielať na

Kde je v lete zima? Poďte sa schladiť

BRATISLAVA / Bolo... je vám dnes teplo? Našli sme pre vás miesta, kde je stále zima a kde by ste sa mohli schladiť. Ale pozor - niektoré z tých našich tipov sú priam extrémne.

Stačí zájsť do supermarketu

Aj keď by sa mohlo zdať, že tropické horúčavy prajú len kúpaliskám, opak je pravdou. V snahe schladiť sa si ľudia hľadajú všelijaké cestičky. Väčšinou vedu okolo chladničiek supermarketov. Populárne sú oddelenia zmrzlín, jogurtov či mäsových výrobkov.

Supermarketové ochladzovanie sa je však len pre začiatočíkov. Vieme, kde je skutočný mráz. "Podarilo sa nám nájsť aj niekoľko otvorených ľadových klzísk. Hoci je stred leta, môžete si pohodlne zahrať aj tipické zimné športy. Objavili sme aj ihrisko, na ktorom sa hrá curling.

Kryokomora ponúka až -120 stupňov

No a vyskúšali sme si aj najextrémnejšie schladenie, aké je na Slovensku, ale pokojne aj na severnom póle, možné! Kryokomoru. Chlad vnútri má mimoriadne liečivé účinky. "Si liečia svoje choroby, nejaké problémy, pohybové ústrojenstvo napríklad. Druhá časť je psychorelaxačná," opisuje doktorka v kryokomore Mária Gajdošová.

Začína sa v adaptačnej komore, kde je -60 stupňov a potom sa pokračuje do ešte väčšej zimy. Je  tam asi -120 stupňov, vonku je 40, takže spolu je to rozdiel takých 160 stupňov!

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články