Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Čaputová s Pellegrinim po útoku na Fica: Najdôležitejšie je upokojiť situáciu
Zdielať na

Čaputová s Pellegrinim po útoku na Fica: Najdôležitejšie je upokojiť situáciu

BRATISLAVA / K atentátu mimoriadne spolu vystúpili prezidentka Zuzana Čaputová aj s novozvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Obaja zhodne tvrdia, že atentát na predsedu vlády je útokom na demokraciu a na celú krajinu. Vyzvali všetkých politikov, osobnosti, ľudí aj média, aby prevzali spoločnú zodpovednosť a upokojili vášne. Po spoločnom vyhlásení prišli obaja na bezpečnostnú radu na úrad vlády.

Atentát na Fica je atentát na demokraciu

Prezidentka Zuzana Čaputová spoločne so svojím nástupcom Petrom Pellegrinim pozvú do Prezidentského paláca lídrov všetkých parlamentných politických strán. Cieľom je upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. "Rôznosť názorov je prirodzená, aj my dvaja ju niekedy máme, ale sme dvaja ľudia a politici, ktorí majú zhodu v tom, čo je teraz najdôležitejšie, a to je potreba upokojenia situácie," vyhlásila prezidentka. Vyzvala na vykročenie z bludného kruhu nenávisti a vzájomných obviňovaní.

Spolu s Pellegrinim si podľa svojich slov uvedomujú, že pre spoločnosť je teraz najdôležitejšie upokojiť situáciu. "Súhlasím so slovami pani prezidentky. Atentát na predsedu vlády Slovenskej republiky je atentátom na demokraciu," uviedol Pellegrini. "Myslime spolu najmä na jeho skoré zotavenie," dodala Čaputová.

Celú tlačovú konferenciu si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy