Zatiahnuté
21°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Dedina je stále pochovaná v snehu. Mimoriadna situácia trvá...
Zdielať na

Dedina je stále pochovaná v snehu. Mimoriadna situácia trvá...

LOM NAD RIMAVICOU / Sneh im tu siaha až po strechu. Tento problém stále trápi obyvateľov Lomu nad Rimavicou. Už poriadne ani nevedia, kam sneh odpratávať. Trvá tu mimoriadna situácia, k niektorým domom sa dostali len hasiči na skútroch - a s problémami.

Odrezaní od sveta a pod snehom

"Teraz sa dá povedať, že prší. Ale ten stav, mimoriadna situácia pretrváva. Teraz to máme také isté ako včera, pendlujeme s ťažkými mechanizmami v obci," popísal situáciu v dedine začiatkom týždňa starosta Vladimír Vetrák.

Obyvatelia obce Lom nad Rimavicou stále totiž bojujú s neuveriteľnou nádielkou snehu. Miestami siaha do výšky viac než tri metre, vrásky na tvári starostovi pribudli aj kvôli domom na samotke. K trom z nich as dokázali napokon dostať len hasiči na skútroch, aj to s problémami.

Mimoriadna situácia pretrváva

Večer im priniesli zásoby potravín. "Potraviny im doniesli, sú v poriadku. Majú čo jesť teraz. Len sú odrezaní od sveta. Len skútrami sa tam dá," hovorí Vetrák.

Situácia sa zatiaľ nedá predvídať, dážď sa strieda so snehom. Miestami sa však sneh topí. Ak by sa situácia nezmenila k horšiemu, starosta by mohol mimoriadnu situáciu odvolať už v utorok poobede.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy