Zatiahnuté, dážď
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Túto dedinu nenájdete. Je takmer celá pod snehom
Zdielať na

Túto dedinu nenájdete. Je takmer celá pod snehom

LOM NAD RIMAVICOU / Jednu z najvyššie položených obcí na Slovensku trápi sneh! Ľudia sa nevedia dostať do svojich domov. Snehu neustále pribúda. Problémom je, že sneh už nie je kam odpratávať. Ťažká technika v Lome nad Rimavicou pracuje už niekoľko dní.

Sneh siaha až po strechy

"Je tu vyše troch metrov snehu, na niektorých miestach aj štyri," hovorí starosta obce Vladimír Vetrák. Starosta vyhlásil mimoriadnu situáciu, už druhýkrát v tomto roku. Sneh tu komplikuje každodenný život. Ľudia sa nevedia dostať k vlastným domom, dlhé hodiny trávia odpratávaním snehu.

Dedina nemá inú možnosť len sa spoliehať na ťažkú techniku. "Bola vypnutá elektrická energia, cesty boli neprejazdné," dodáva starosta. Najväčším problémom je, že sneh už niet kde dať. Miestami siaha až po úroveň strechy.

Záchranári by sa sem ani nedostali

Ľudia sa najviac boja toho, že im ťažký sneh zrúti strechy. V obci pomáhali policajti, vodári aj hasiči. Okrem iného sa pracovalo aj na rozširovaní ciest. "Záchranárske zložky by sa k občanom nedostali, ani občanom by sme nevedeli poskytnúť adekvátnu pomoc," hovorí hasič Ivan Švantner.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články