Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Za oknami sledujeme typický odmäk. Prichádza obdobie povodní
Zdielať na

Za oknami sledujeme typický odmäk. Prichádza obdobie povodní

SLOVENSKO / Šoféri sa tešia a deti smútia. Sneh sa nám topí pred očami. Namiesto snehu padá skoro na celom území dážď. Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred dažďom.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Slnka sa tak ľahko nedočkáme

V sobotu ráno sme sa zobudili do druhého kalamitného stupňa a v nedeľu sa nám sneh stráca pred očami. Za rýchly úbytok bielej pokrývky môže dážď a oteplenie. Na Slovensku by mala v nedeľu teplota vystúpiť na 7 stupňov. Samozrejme hory mínusové teploty tak ľahko neopustia.

V utorok sa pripravte na mimoriadne oteplenie. Meteorológovia hlásia 11 stupňov Celzia. Mimoriadne oteplenie zapríčiní zdvih hladiny riek. Najväčšie nebezpečenstvo neočakávajte od rieky Dunaj či Morava. Veľké problémy môžu spôsobiť práve malé toky vôd.

Predpovede hydrológov nie sú pozitívne ani na najbližšie hodiny. Hladiny mnohých riek by pre dážď mali aj naďalej rásť.

Snežiť bude iba najvyššie

V nedeľu vyhlásili meteorológovia výstrahu prvého stupňa pred dažďom. "Nemôžeme vylúčiť aj prekročenie druhého možno aj 3 povodňového stupňa v priebehu týchto dvoch dní. Je to dosť nebezpečná situácia by som povedal," hovorí hydrológ Vlastimil Žáček.

Podmienky v našich lyžiarskych strediskách ovplyvňuje teplá vlna počasia. Na horách sa v nedeľu a aj v pondelok očakáva hmlisté a oblačné počasie, na mnohých miestach s dažďom, hranica sneženia sa má posunúť nad 1 300 m n.m.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy