Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Snehu sa tak ľahko nezbavíme. Cez víkend bude aj pršať
Zdielať na

Snehu sa tak ľahko nezbavíme. Cez víkend bude aj pršať

SLOVENSKO / Ešte sa ani nestihol roztopiť všetok sneh z minulého týždňa a už nás čaká ďalšia snehová nádielka, aj keď tentokrát by najväčší prídel mali dostať oblasti na severe a východe našej krajiny.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Viacero numerických predpovedných modelov sa zhoduje na nasledujúcom vývoji poveternostnej situácie: plošne pomerne malá tlaková níž, ktorá sa dnes sformovala v oblasti Botnického zálivu bude v najbližších hodinách smerovať cez Pobaltie na juh a zároveň sa prehlbovať.

Sneh na celom území

S ňou sa bude presúvať na juh aj frontálny systém so širokým pásmom zrážok. V priebehu utorka sa preto rozosneží takmer na celom našom území, len na krajnom juhu zaznamenáme miestami prechodne aj dážď so snehom.

Najvýdatnejšie bude sneženie v noci na stredu. V stredu cez deň, po presune centra nízkeho tlaku z Poľska nad severozápadnú Ukrajinu, bude u nás sneženie postupne slabnúť. Celkovo očakávame, že od utorňajšieho rána do stredy večera spadne na Slovensku od 5 cm do 15 cm, na severných náveterných svahoch, ako aj miestami na východe až do 25 cm nového snehu.

Bude aj dážď

Po krátkej prestávke by mali prísť výdatné zrážky so snežením najmä na horách opäť cez víkend, ich množstvo a skupenstvo budeme však v nasledujúcich dňoch v predpovediach počasia spresňovať.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy