Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dážď, príjemných 8 °C aj -15 °C. To všetko nás čaká!
Zdielať na

Dážď, príjemných 8 °C aj -15 °C. To všetko nás čaká!

SLOVENSKO / Extrémy v počasí sú stále častejšie a nevyhneme sa tomu ani počas jarných prázdnin. Dážď, príjemných osem stupňov či arktická zima a pätnásť stupňové mrazy. Toto všetko nás čaká v najbližších dňoch.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Bude všelijako

Pred nami je víkend a prázdniny Stredoslovákov. Tí sa môžu tešiť na dobrú lyžovačku, nie však hneď cez víkend . "Predpokladám, že v priebehu budúceho týždňa dôjde k veľkému otepleniu. Bude pekné počasie na prázdniny, ale skôr také jarnejšie. Ale treba povedať, že jar ešte neprichádza," vraví meteorológ Dušan Jurkovič.

Vyššie teploty by mali byť na východe, aj 7 či 8 stupňov. Chladnejšie bude na západe, do 2 či 3 stupňov. Bohužiaľ, začínajúcich prázdninových Stredoslovákov nepotešíme, pretože by malo pršať. "V nedeľu už bude pršať na celom území Slovenska," tvrdí meteorológ Jurčovič.

Na horách je snehu dosť

Nemusíte sa ale báť, že si cez voľno nezalyžujete, strediská majú snehu dosť a po daždivej nedeli či pondelku by sa malo počasie zlepšiť. "Od utorka tu bude tlaková výš, bude pekne slnečno," vraví Jurčovič ďalej.

Západoslovenské deti sú na chvoste jarných prázdnin, tam je počasie ešte otázne, aj keď to vyzerá tak, že aj tu sa sneh udrží, dokonca je možné, že udrú aj -15 stupňové mrazy.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy