Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Tínedžer ohrozoval dvojicu nožom. Vyhrážal sa, že ich zabije
Zdielať na

Tínedžer ohrozoval dvojicu nožom. Vyhrážal sa, že ich zabije

SNINA / Tínedžer zaútočil v byte na muža a ženu. Muža najskôr udrel päsťou do hlavy. Potom vzal z kuchyne nôž a približoval sa k dvojici s tým, že ich zabije. Jeho vyčíňanie stopol až zásah policajnej hliadky.

Incident sa odohrával v nočných hodinách. Len 17-ročný tínedžer napadol muža aj ženu a jeho agresivita sa stupňovala. Vzal z kuchyne nôž a približoval sa k obom s tým, že ich zabije. Na mieste musela zasahovať polícia. "Po príchode do bytu, bez predchádzajúceho konfliktu či zjavného dôvodu, udrel muža päsťou do hlavy. Konfliktu sa snažila zabrániť žena, no taktiež bola mladíkom napadnutá," hovorí Jana Ligdayová hovorkyňa krajskej polície Prešov.

Podľa zistení TV JOJ, mladík v byte napadnutej dvojice aktuálne býva. Vyšetrovateľ mu vzniesol obvinenie pre trestný čin nebezpečného vyhrážania. "Obvinený pre prečin z nebezpečného vyhrážania bol sudcom pre pripravované konanie okresného súdu Humenné vzatý do väzby na základe obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," hovorí Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

​Spoločnosť je v posledných rokoch svedkom toho, že agresívne prejavy tínedžerov pribúdajú. "Ak sa takýto skutok stane, býva to obyčajne tá povestná posledná kvapka v pohári, ktorej predchádzali dlhodobé frustrácie. Jednak nespokojnosť s vlastným životom, rodinným zázemím, ale nedá sa vylúčiť, že chcel na seba upozorniť takýmto hrôzostrašným spôsobom, aby si ho konečne všimli," dopĺňa psychiatrička Danica Caisová. Dôvodom môže byť podľa odborníčky aj nahromadená nespokojnosť a hnev, ktoré vyústia až do fyzických útokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy