Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Brutálny útok manžela: Žene strčil do pohlavného orgánu petardu
Zdielať na

Brutálny útok manžela: Žene strčil do pohlavného orgánu petardu

PLZEŇ / Plzenský krajský súd začal prejednávať jeden z najbrutálnejších útokov za posledné roky. Manžel zranil svoju ženu petardou, ktorú jej vložil do pohlavných orgánov. Predtým mal ženu zviazať. Hrozí mu doživotný trest vo väzení.

S následkami útoku sa žena doteraz nevyrovnala

Útok, na ktorý v plzenskej nemocnici nezabudnú. Manžel sem vlani v septembri priviezol manželku s tým, že ju niekto kopol do brucha. Miestni špecialisti žene zachránili život na poslednú chvíľu, inak by vykrvácala a na miesto prišli kriminalisti. Zistili, že muž svojej manželke zapálil vo vagíne petardu a tú odpálil. S desivými následkami sa žena dodnes nevyrovnala. "Pojednávanie, ktoré je vedené pre skutok, ktorý sa považuje za zločin vraždy v štádiu pokusu," uviedla hovorkyňa krajského súdu v Plzni Jana Rubášová.

A v pondelok 20. mája začal brutálny útok prejednávať krajský súd. Ukrajinca v putách priviezla eskorta z väzobnej väznice. Podľa žalobcu chcel muž manželku zavraždiť, pretože sa s ním chcela rozviesť. Štátny zástupca navrhuje, aby v prípade uznania viny bol obžalovanému uložený trest odňatia slobody po dobu dvadsať rokov.

Žena sa chcela rozviesť

Muž popisoval celú udalosť ako dobrovoľné erotické hrátky. Žene vraj vsunul do vagíny petardu, nemohol ju nájsť, tak si posvietil zapaľovačom a petardu omylom zapálil, tá explodovala. "Je to skôr otázka právnej kvalifikácie a následného trestu ako toho, či sa skutok naozaj stal," povedal štátny zástupca Martin Rykl. Svedčila aj obeť, ktorá má dodnes psychické bolesti. Muž ju vraj spútal, dal do úst látku a zalepil ju ústa. Potom vytiahol petardu a s cieľom jej ublížiť ju odpálil. V pondelok 20. mája mal súd vypočuť svedkov aj súdnych znalcov, konanie ale bolo odročené na koniec júna. Za brutálnu vraždu v štádiu pokusu mužovi hrozí výnimočný trest alebo dokonca doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy