Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Autista Andrejko (4) postavil na nohy celú dedinu. Našla ho krčmárka
Zdielať na

Autista Andrejko (4) postavil na nohy celú dedinu. Našla ho krčmárka

Tri hodiny obrovského strachu o svojho syna prežili v pondelok večer rodičia malého Andrejka. Iba 4-ročný chlapček trpiaci autizmom sa totiž stratil. V obci Melčice - Lieskové neďaleko Trenčína sa tak spustila pátracia akcia, do ktorej sa zapojili hasiči, policajní psovodi i desiatky dobrovoľníkov. Dráma však mala šťastný koniec a chlapec sa našiel.

Chvíľkovú nepozornosť rodičov využil 4-ročný autistický chlapec a odišiel z dvora rodinného domu. V obci Melčice - Lieskové, v časti Dolina, tak spôsobil poriadny rozruch. Strateného Andrejka spočiatku hľadali jeho príbuzní spolu s desiatkami dobrovoľníkov. Keď však ich snaha neslávila úspech, zalarmovali políciu.

Ani policajti, ani hasiči - krčmárka...

Okrem policajných psovodov dorazili na miesto aj trenčianski hasiči a všetci spoločne prečesávali členitý terén v okolí obce. Do akcie povolali aj ďalšie záchranárske posily so špeciálnou technikou. Ešte pred ich príchodom sa stratený chlapec, našťastie našiel.

Hrdinkou bola miestna krčmárka, ktorá si zablúdeného chlapca všimla popri hlavnej ceste, asi dva kilometre od jeho domu. Nezraneného, ale poriadne unaveného Andrejka, potom autom priviezla priamo do náruče šťastných rodičov.

Špeciál Bez detí neodídem II. a následnú diskusiu odvysiela televízia PLUS v stredu 19. septembra od 20- tej.

Pátranie_autista_Andrejko_Melčice

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy