Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Schody, ktoré nikam nevedú a priechod na trávu. Perličky ciest
Zdielať na

Schody, ktoré nikam nevedú a priechod na trávu. Perličky ciest

Je všeobecne známe, že logické hry, povedzme šach, krížovky, či hlavolamy rozvíjajú ľudskú myseľ a v starobe predchádzajú demencii. My vám teraz ukážeme veľmi účinné hlavolamy, pri ktorých navyše zapojíte aj celé telo. Stačí, ak sa v meste prejdete po chodníkoch a cez priechody pre chodcov.

Priechody končia v blate

"Na cestách môžete nájsť komické situácie. Kedy absolútne nelogicky je nakreslený priechod pre chodcov, ktorý končí v stene," povedal Ľubomír Andrássy, hovorca primátora Bratislavy. Križovatky na Kazanskej v Bratislave sú bohaté na podobné chodecké hlavolamy. Prekážková dráha cez trávnaté ostrovčeky, alebo priechod, ktorý vedie do blata.

Pošlite podnet primátorovi

Ďalšia zebra vedie priamo na trávnik, hoci dva metre odtiaľ končí chodník. Nevedno, či robotníkom už chýbala dlažba, alebo maliarom zebry logika. Priechody v Rusovciach či v Devínskej končia rovno v priekope. Chodník na Pribinovej vás zas nenápadne vytlačí medzi autá.

Mesto sa bráni tým, že nie o všetkom môžu vedieť, ak im takéto skvosty nikto nenahlási. "Každý nám môže poslať svoj podnet na Odkaz pre primátora," dodal Andrássy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy