Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž, ktorý sa v centre Bratislavy vyhrážal nožom, svoje činy na súde oľutoval
Zdielať na

Muž, ktorý sa v centre Bratislavy vyhrážal nožom, svoje činy na súde oľutoval

BRATISLAVA / Tomáš (33), ktorý v nedeľu 3. marca podvečer napádal ľudí na Poštovej ulici v Bratislave a dokonca vytiahol aj nôž, pôjde do väzby. Muž všetko oľutoval a to, že bol agresívny na ľudí, si podľa jeho slov nepamätá.

​Tomáš prišiel do budovy súdu s policajnou eskortou. Od zadržania bol totiž v policajnej cele. Mladý muž mal na rukách putá, no bol pokojný a svoje agresívne správanie ľutoval. Pri rozhovore so svojim advokátom dokonca plakal. Sudca pre prípravné konanie rozhodoval za zatvorenými dverami. Po asi dvoch hodinách bolo rozhodnuté.

"Mestský súd vzal do väzby obvineného T.B. a to z dôvodu preventívnej väzby. To je z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedol Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu v Bratislave. "Bol som opitý. Nikdy to už neurobím. Ja si to nepamätám," povedal obvinený Tomáš. "Obvinený podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský Súd v Bratislave," uviedol Adamčiak. 

Vysadil lieky na schizofréniu

Tomáš mal podľa jeho slov vysadiť svoje lieky, ktoré má na liečbu schizofrénie. Predtým, než v nedeľu 3. marca podvečer vyšiel do ulíc popíjal a na svoje správanie sa nepamätá. Na pešej zóne, kde bolo v tom čase množstvo ľudí na nich kričal, bezhlavo ich kopal, či pľul. Keď ho niekto upozornil vytiahol nôž. "Do tela, ako do stehna okoloidúcich kopal. A potom, že sa vyhrážal, že podreže ľudí, ako na Slovensku nožíkom a utekal preč," opísal svedok. 

Policajti ho zadržali na Treskoňovej ulici, no roku nemocnice Milosrdní bratia. Nôž, ktorý mal pri sebe odhodil o pár metrov skôr. Policajnej hliadke sa ležiaci na zemi ospravedlňoval. Vyšetrovateľ ho obvinil z nebezpečného vyhrážania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy