Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na ceste horel kamión plný prasiatok. Desiatky z nich neprežili
Zdielať na

Na ceste horel kamión plný prasiatok. Desiatky z nich neprežili

KOŠICE / Na rýchlostnej ceste pri výjazde z Budimíra na Košice horel kamión, ktorý prevážal ošípané. Plamene vyšľahli z prednej časti a rýchlo sa šírili. V návese boli zvieratá, desiatky z nich neprežili.

Kamión zachvátili plamene na rýchlostnej ceste smerom z Prešova do Košíc. Vodič mal v aute naložených 62 prasiatok. Ošípané viezli zo Spišských Vlachov, kde má firma družstvo, na bitúnok do Košíc. Podľa predbežných informácií z miesta praskol pravdepodobne blok motora, z ktorého začal vytekať horúci olej. Plamene sa veľmi rýchlo rozšírili aj na celý náves.

"Išlo o požiar nákladného motorového vozidla na prevoz ošípaných, pri požiari došlo aj k úhynu ošípaných zatiaľ nezisteného počtu," informoval veliteľ čaty HaZZ Košice Milan Polča. Vodič našťastie stihol vystúpiť, no prasiatka vypustiť nemohol, rozutekali by sa po ceste a narobiť by mohli ešte viac problémov. "Vpredu jeden diel, tam je asi 12 svíň, tie sú aj od dymu a veterinár musí rozhodnúť, ktoré pôjdu do kafilérky a ktoré prežili," uviedol pracovník družstva.

Kamión otvoriť nemohli a ani veterinár sa dovnútra nedostal, v celku ho tak museli odtiahnuť a škody zistia až po otvorení. "Svinky sa odtiahnu na závod a tam náš veterinár rozhodne čo ďalej," dodal pracovník. Na ceste sa tvorili aj dlhé kolóny, ktoré siahali až po Prešov. "Policajné hliadky vyslané na miesto udalosti vykonávali asistenciu príslušníkom HaZZ, v tejto súvislosti bola cestná premávka uzatvorená v smere na Košice na nevyhnutne potrebný čas," avizovala hovorkyňa Krajského policajného zboru Košice Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy